
- In principe mag u de hele dag op de zolen lopen, bij het ontstaan van druk of spierpijn is het echter verstandig om het gebruik langzaam op te bouwen. Begin dus met enkele uren per dag. Normaal gesproken bent u naar 1 tot 2 weken gewend aan de zolen. Neem bij problemen contact op met uw podotherapeut.
- Zorg ervoor dat de bodem in uw schoenen zo vlak mogelijk is, voor u de zooltjes draagt. Verwijder alle onregelmatigheden of comfortzooltjes die al in de schoenen zitten.
- Gaan uw schoen 'kraken' bij het gebruik van de zooltjes, strooi dan een laagje talkpoeder onder de zolen.
- Wanneer u zolen wil dragen in open schoenen, dan kunnen de zolen vaak op de plaats gehouden worden met een stukje klittenband.
Onderhoud
- Haal de zolen iedere avond uit de schoenen. Klop uw schoenen af en toe uit, om zand en stof te verwijderen.
- Als de zolen nat worden door transpiratie of regen, leg ze dan niet bij verwarming of kachel om te drogen, hierdoor kunnen ze opkrullen.
- Leren zolen kun u het beste onderhouden door ze 1 keer per maand aan bovenzijde in te vetten met kleurloze schoen- of ledervet.
- Zolen met een kunststof bovenlaagje kunnen indien nodig afgeveegd worden met een vochtige doek, daarna afdrogen.
- Als het leerdek begint te slijten, dan kunt u de zolen bij uw podotherapeut weer van nieuw leer laten voorzien. Dit is minder kostbaar dan een geheel paar nieuwe zolen.
- Wanneer er bepaalde plekjes zijn die niet prettig zitten of na verloop van tijd niet meer voldoende ondersteunen, kunnen de zolen meestal vrij snel aangepast worden. Neem hiervoor contact op met uw podotherapeut.
- Een jaarlijkse controle is raadzaam.
TIP: Neem bij het kopen van nieuwe schoenen de zolen mee.